Your 2 hourly digest for Stofzuigerzen

Oude Media Nieuwe Media
Stofzuigerzen
Leuker leven in huis. 

Zo wordt je huis minder stoffig

Nov 23rd 2017, 07:50, by Billy

Dotten stof naast de bank, bij de tafelpoot, in de gang en zeker op de trap. Het lijkt wel alsof het je overal achtervolgt. Het kost ons veel tijd om de stofnesten weg te halen en het liefst zouden we in een stofvrij huis willen wonen. Kan dat? Zou leuk zijn – laten we eens kijken hoever we kunnen komen.

The post Zo wordt je huis minder stoffig appeared first on Stofzuigerzen.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our polices, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.


Op deze dag van je leven / 23 November 2017 / Neal Donald Walsch

Oude Media Nieuwe Media

Op deze dag van je leven / 23 November 2017 / Neal Donald Walsch

23 November 2017 / Neal Donald Walsch Op deze dag van je leven, geloof ik dat God wil dat je weet… … dat dankbaarheid op voorh

Op deze dag van je leven / 23 November 2017 / Neal Donald Walsch

{$excerpt:n}


Dagtekst van Donderdag 23 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Oude Media Nieuwe Media

Dagtekst van Donderdag 23 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 23 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov De derde loge – “In de esoterische Wetenschap noemt men de

Dagtekst van Donderdag 23 November 2017 door Omraam Mikhael Aivanhov

{$excerpt:n}


Heavenletter 2903: Kom Terug naar het Heden / Geplaatst 24 november 2017

Oude Media Nieuwe Media

Heavenletter 2903: Kom Terug naar het Heden / Geplaatst 24 november 2017

Heavenletter 2903: Kom Terug naar het Heden Brief uit de Hemel Geplaatst 24 november 2017 God zei: De afstand die nu tussen

Heavenletter 2903: Kom Terug naar het Heden / Geplaatst 24 november 2017

{$excerpt:n}


Verkiezing Gouden Windei van start. Wie wint?

Oude Media Nieuwe Media

Verkiezing Gouden Windei van start. Wie wint?

Deze 7 voedingsbedrijven proberen jou te misleiden. Trap jij hierin? Wie vind jij de ergste? Stem voor ‘t Gouden Windei 2017 van foodwatch.

Verkiezing Gouden Windei van start. Wie wint?

{$excerpt:n}


Het grote experiment van wonen in een kas

Oude Media Nieuwe Media

Het grote experiment van wonen in een kas

Helly woont al bijna 3 jaar lang met haar gezin in een kas in het Rotterdamse havengebied. Samen met de Hogeschool Rotterdam onderzoekt ze duurzaam wonen.

Het grote experiment van wonen in een kas

{$excerpt:n}

Impunity engenders crimes: separatism from Nagorno-Karabakh to Catalonia

Oude Media Nieuwe Media

Impunity engenders crimes: separatism from Nagorno-Karabakh to Catalonia

Impunity engenders crimes: separatism from Nagorno-Karabakh to Catalonia

{$excerpt:n}

Your 2 hourly digest for Wel.nl

Oude Media Nieuwe Media
Wel.nl
Minder lezen, Meer weten. 

Peter R. krijgt talkshow bij SBS6

Nov 23rd 2017, 17:29, by anp

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries keert terug naar SBS6. Hij gaat De Raadkamer presenteren, een actualiteitenprogramma over rechtspraak, misdaad, gevangeniswezen en advocatuur.

''We gaan met een panel praten, waarin de 'crime de la crime' zit met rechters, advocaten, nabestaanden, slachtoffers, misdaadverslaggevers'', zei Peter R. donderdag in een filmpje bij de presentatie van de plannen van Talpa en SBS in Amsterdam. ''We hebben het over de actualiteit van de dag.''

De Raadkamer is vanaf half februari te zien op SBS6.

Nazi-oma (88) houdt vol: gaskamers bestonden niet

Nov 23rd 2017, 16:35, by Gerard Driehuis

Telkens wordt Ursula Haverbeck (88) veroordeeld voor ontkenning van de Holocaust, telkens herhaalt ze dat er met de joden niets erg gebeurde tijdens het Hitler-bewind en telkens weet ze de gevangenis te ontlopen.

Na de laatste veroordeling, in augustus, deelde ze aan journalisten en aan de rechtbank-functionarissen pamfletten uit waarin de schrijft dat de Holocaust niet heeft plaatsgevonden.

Ursula richtte samen met wijlen haar man (tijdens de oorlog een volbloed nazi) het rechtse studiecentrum Collegium Humanum op, ze schrijft ook in Stimme des Reiches, een neo-nazipublikatie. De holocaust ontkennen mag niet van de Duitse wet, maar ondanks diverse veroordelingen weet Ursula buiten de gevangenis te blijven.

 

Trump twittert dat hij een drukke werkdag heeft. Een uur later staat hij op de golfbaan

Nov 23rd 2017, 15:00, by Jeannette Kras

73 keer stond Donald Trump al op de golfbaan sinds hij president is, terwijl hij altijd beweerde daar geen tijd voor te hebben met zo’n drukke baan. Het is zelfs zo erg dat Trump de wereld probeert wijs te maken dat hij aan het werk is, terwijl hij een spelletje golf speelt.

De Amerikaanse president is vanwege Thanksgiving enkele dagen naar zijn resort in Florida gegaan, maar niet om te relaxen, zo verzekerde hij zijn 43 miljoen volgers op Twitter. Hij had “een heleboel vergaderingen en belangrijke telefoontjes te doen vanuit zijn Winter White House in Florida.”

Ook zijn staf maakte gisteren duidelijk dat de president een drukke werkdag voor de boeg had en sprak van een “overvol schema”. Nauwelijks een uur later vertrok Trump met zijn entourage uit zijn resort om naar de Trump International Golf Club te gaan in West Palm Beach. En niet voor vergaderingen, maar gewoon voor een potje golf.

Er is mogelijk een middel tegen kaalheid

Nov 23rd 2017, 14:03, by Jeannette Kras

Het zou voor veel mannen een geschenk uit de hemel zijn: een middeltje tegen kaalheid. Zuid-Koreaanse wetenschappers hebben nu mogelijk iets gevonden. PTD-DBM zoals de chemische stof heet is al succesvol bij muizen.

Een onderzoeksteam onder leiding van professor Kang-Yell Choi van de Yonsei University in Seoul heeft het middel 28 dagen lang getest op de diertjes. PTD-DBM bleek ervoor te zorgen dat de normale haargroei weer op gang kwam.

Kang-Yell Choi schrijft: “We hebben een proteïne gevonden die de haargroei controleert en een nieuwe substantie ontwikkeld die de functie van deze proteïne beïnvloedt. Het middel bevordert de regeneratie van haar. We verwachten dat het bijdraagt aan de ontwikkeling van een medicijn dat niet alleen haarverlies behandelt, maar ook beschadigd huidweefsel helpt herstellen.”

De volgende stap is om te kijken of PTD-DBM geen toxische bijwerkingen heeft. Daarna kan het getest worden op mensen. Of het middel dan ooit echt op de markt komt, valt nog te bezien. Tot die tijd kun je je troosten met de gedachte dat kale mannen worden beschouwd als zelfverzekerder en sterker.

Bakfiets Jochem Myjer in de gracht

Nov 23rd 2017, 13:37, by anp

De donderdag is voor Jochem Myjer niet al te best begonnen. Hij moest zijn bakfiets uit de gracht vissen. Op Twitter plaatste de cabaretier een filmpje waarop te zien is hoe hij het vehikel uit het water vist.

“De ochtend begint al leuk! Nieuwe hobby. Vissen naar mijn bakfiets”, schrijft Jochem. “Hij is gered. En ja, hij bleef drijven.” De cabaretier geeft de herfststorm de schuld van het incident.

Jochem kreeg veel reacties op zijn tweet. “Wat leuk, een waterfiets”, schreef Ruben van der Meer. Verder zijn de woordgrappen niet van de lucht. “Heel Holland Bakfietst”, schrijft iemand. “Ter land ter zee en in de gracht”, is ook bedacht door een van zijn volgers.

Werkstraf voor mishandeling bij Vindicat

Nov 23rd 2017, 12:30, by anp

Voor het mishandelen van een aspirant-lid van het Groninger studentencorps Vindicat tijdens een ontgroening heeft de 24-jarige Wouter B. donderdag een werkstraf van 240 uur gekregen. De rechtbank in Groningen achtte het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bewezen.

Ook kreeg B. een celstraf opgelegd van 31 dagen, waarvan 30 dagen voorwaardelijk. De man ging tijdens de ontgroening op 25 augustus vorig jaar in de sociëteit van Vindicat op het hoofd van slachtoffer Rogier staan. Die liep een hersentrauma op. De verdachte was donderdag niet aanwezig in de rechtszaal.

Elon Musk wint weddenschap: Tesla bouwt grootste batterij ter wereld

Nov 23rd 2017, 12:08, by Jeannette Kras

Elon Musk heeft in Australië in slechts honderd dagen de grootste batterij ter wereld laten bouwen. De aanleiding was een weddenschap van Musk op Twitter.

Zuid-Australië kampt met een instabiel elektriciteitsnetwerk. De regio draait bijna volledig op duurzame energie. Daardoor zijn veel gewone elektriciteitscentrales gesloten. Heel goed natuurlijk, maar er is wel veel stroomuitval doordat er niet altijd voldoende wind- en zonne-energie is.

Het hoofd van de batterijenafdeling van Tesla stelde daarop voor het elektriciteitsprobleem op te lossen door in honderd dagen ‘s werelds grootste batterij te bouwen. Toen Elon Musk op Twitter werd gevraagd of dat een serieus aanbod was, reageerde hij: “Honderd dagen nadat het contract is getekend zal het systeem geïnstalleerd zijn en werken. Zo niet is het gratis. Is dat serieus genoeg voor jou?”.

De Zuid-Australische overheid koos Tesla uit negentig bedrijven om voor vijftig miljoen dollar de batterij te bouwen. Vanaf 29 september ging de termijn van honderd dagen in en volgende week op 1 december, binnen 63 dagen dus, zal de reusachtige lithium ion batterij volledig werkzaam zijn. 30.000 gezinnen kunnen ermee van stroom worden voorzien en het elektriciteitsnetwerk van Zuid-Australië moet daarmee veel stabieler worden.

Drie koppen koffie per dag waarschijnlijk echt gezond

Nov 23rd 2017, 11:11, by Jeannette Kras

Ooit stond koffie bekend als een ongezond goedje waar je beter niet te veel van kon nemen. Maar daar is de wetenschap op teruggekomen. Een grote overzichtsstudie concludeert nu: koffie is eerder goed dan slecht voor je.

Drie tot vier kopjes per dag leveren je waarschijnlijk gezondheidsvoordelen op, zo valt te lezen in vakblad BMJ. Uit de analyse van meer dan tweehonderd studies blijkt dat gematigde koffiedrinkers minder kans hebben op sommige soorten kanker, hartziekten, beroertes en vooral leveraandoeningen. Maar te veel koffie tijdens de zwangerschap is mogelijk wel slecht.

Toch zeggen de onderzoekers van de universiteit van Southampton dat niet helemaal duidelijk is of het echt koffie is wat het verschil maakt. “Factoren als leeftijd, of mensen roken en hoeveel ze sporten kunnen allemaal meegespeeld hebben,” zo klinkt het.

De studie past in een rijtje onderzoeken dat stelt dat koffie gezond is. “De voordelen van gematigde koffieconsumptie zijn groter dan de risico’s,” aldus de onderzoekers.

 

 

Financieel adviseur doet alsof telefoonverbinding wegvalt om van Trump af te komen

Nov 23rd 2017, 10:33, by Jeannette Kras

Donald Trump bleef aan de telefoon maar door ratelen tegen zijn economisch adviseur. Die had er duidelijk genoeg van en paste een aloude truc toe: om van de president af te komen deed hij net alsof de verbinding wegviel. Dat vertelt althans de Democratische senator Tom Carper tegen CNN.

Gary Cohn, de directeur van de Nationale Economische Raad van de VS, was in overleg met enkele senatoren toen Trump belde. “Na een half uur nam Gary de telefoon op en zei even later: “Er belt iemand in uit Azië’. Het was de president. Het is aardig van hem om te bellen.”

Maar Trump bleef maar praten. “Vijftien minuten later was de president nog steeds aan het woord en ik zei tegen Gary: waarom zeg je niet gewoon: meneer de president, je bent briljant, maar we verliezen het contact. Je valt weg dus tot snel.” Carper vervolgt: “En dat is precies wat hij deed en toen hing hij op.”

Bekijk hier het fragment

Vrouwen in het Noord Koreaanse leger: uitgehongerd, verkracht, geen menstruatie meer

Nov 23rd 2017, 10:06, by Gerard Driehuis

“Na een paar maanden dienst stopt bij veel vrouwen in het leger van Noord Korea de menstruatie door het slechte eten en het harde werk.” Lee So Yeon diende 7 jaar in het Noord Koreaanse leger en zag een paar jaar geleden kans het land te ontsnappen. Ze vertelt hoe zwaar het leven was als vrouwelijke soldaat. “Het had ook een voordeel niet meer te menstrueren. Je kreeg maandverband dat al eerder gebruikt was.” De vrouwen stonden extra vroeg op om de ouderwetse katoenen verbanden uit het zicht van mannen te wassen.

Volgens Lee worden vrouwen ook misbruikt door meerderen. Zelf werd ze daar niet het slachtoffer van, maar de commandant van haar compagnie had de gewoonte zich met een paar vrouwelijke ondergeschikten in zijn kamer terug te trekken en hen dat urenlang te misbruiken.

“Het ergst vond ik zelf dat je je nooit goed kon douchen. Er was geen warm water en in de doucheruimte waren slangen en kikkers. Meegekomen met het water uit de rivier de Tumen

Wonderlijk maar waar: een koekje ‘s nachts maakt dikker dan een koekje overdag

Nov 23rd 2017, 09:18, by Jeannette Kras

Je zou denken: een calorie is een calorie. Wat maakt het uit of je ‘s nachts of overdag eet, maar dat maakt dus wel degelijk uit. Je wordt dikker van een koekje dat je ‘s avonds laat eet dan van een koekje overdag.

Dat zegt onderzoeker Joëlle Oosterman tegen RTL Nieuws. Ze promoveert op de relatie tussen eten en onze biologische klok. Ze stelt dat mensen die eten, terwijl hun lichaam eigenlijk wil rusten meer kans lopen op overgewicht en diabetes. Dat komt door onze biologische klok, die allerlei ritmes in ons lichaam regelt. Oosterman benadrukt dat het uiteindelijk draait om de balans tussen wat je eet en wat je verbrandt. “Maar het blijkt er dus toe te doen wát je eet op welk moment van de dag.”

Ze deed onderzoek met ratten en zag dat die zwaarder werden van suiker die ze in hun inactieve periode aten, dan van het eten van precies dezelfde hoeveelheid als ze actief waren. En als ze veel suiker en vet aten in hun rustperiode, had dat vooral effect op hun lever: die begon te vervetten, zegt Oosterman. “En dat effect was veel groter dan bij hetzelfde dieet in de actieve periode, of zelfs bij een gewoon eetpatroon tijdens de rustperiode.”

Ze weet uit eerder onderzoek dat het helpt om zo lang mogelijk niets te eten door bijvoorbeeld na de avondmaaltijd niets meer te nemen. “Als je de zogeheten vastenperiode, dus de tijd waarin je niet eet, kunt uitbreiden tot twaalf uur, dan val je vanzelf af. Uit ander onderzoek blijkt weer dat afvallen makkelijker gaat wanneer de grootste maaltijd vroeger op de dag wordt gegeten.”

‘SPD-leider Schulz wil Merkel gedogen’

Nov 23rd 2017, 09:00, by anp

De leider van de Duitse sociaaldemocraten, Martin Schulz, staat toch open voor gesprekken met de christendemocratische bondskanselier Angela Merkel over een nieuwe regering. Schulz zou bereid zijn een nieuwe regering-Merkel gedoogsteun te geven. Dit meldden bronnen rond de SPD-leider op de dag dat Schulz naar president Steinmeier gaat om over de politieke impasse te praten.

Schulz zou donderdag zijn nieuwe koers ontvouwen in zijn gesprek met partijgenoot Frank-Walter Steinmeier, die lange tijd minister van Buitenlandse Zaken onder Merkel is geweest.

Voor Schulz is het een ommezwaai. Na de bittere verkiezingsnederlaag van 24 september heeft hij herhaaldelijk bezworen dat de SPD in de oppositie gaat. Recentelijk hamerde hij erop dat er nieuwe verkiezingen moeten komen als de andere partijen er samen niet uitkomen bij het vormen van een regeringscoalitie.

Toch signaal van vermiste duikboot?

Nov 23rd 2017, 08:28, by Jeannette Kras

De Argentijnse duikboot is nu al meer dan een week vermist. Experts vreesden het ergste. Maar nu is er plots een nieuw spoor: er is een “hydroakoestische anomalie” gesignaleerd in de buurt van de verdwenen boot.

Er is dus een ongewoon geluid opgemerkt, maar of het om een explosie zou kunnen gaan wil de woordvoerder van het Argentijnse leger niet vertellen. Het signaal, dat een paar uur na het laatste radiocontact van de ARA San Juan binnenkwam, is door een instituut van de Verenigde Staten ontdekt, maar nu pas doorgegeven aan Argentinië.

Inmiddels is een zoekteam bezig op de exacte locatie in het zuiden van de Atlantische Oceaan. Maar tot nu zijn alle aanwijzingen valse sporen gebleken. Veertien schepen en tien vliegtuigen zijn al op zoek geweest naar de verdwenen duikboot met 44 bemanningsleden aan boord.

Niet fijn: de nieuwste instagram-rage is neushaar

Nov 23rd 2017, 08:05, by Désirée du Roy

Ineens was het er, zoals dat gaat bij social media. Vrouwen met neushaar. Veel neushaar. Je kunt extensief kopen om makkelijk aan te sluiten bij de rage. Je kunt dat ook niet doenSchermafbeelding 2017-11-23 om 08.59.49

Maakt Christian Lindner een einde aan de politieke carrière van Angela Merkel?

Nov 23rd 2017, 07:41, by Gerard Driehuis

Ineens lijkt het eind van het tijdperk Merkel gekomen. Zondagmiddag heerser van Europa en de vrije wereld, zondagavond aangeschoten wild en verliezer. En dat allemaal omdat de jonge Christian Lindner, leider van de liberale FDP, plotsklaps de gesprekken over een nieuwe regering uitstapte. Hij lijkt te hebben gewacht op een goed moment om de onderhandelingen op te blazen, en toen dat moment niet kwam deed hij het net op tijd: voor het kabinet-Merkel dat hij niet wilde er toch kwam.
De verwachting is dat de FDP zich gaat keren tegen het asielbeleid, zodat de partij het gezicht kan worden van fatsoenlijk-ultra rechts, als alternatief voor de AfD. Om zo winst te behalen bij nieuwe verkiezingen. Maar dan moet Merkel zich eerst gewonnen geven. En zover is het nog niet. Er zijn nog twee alternatieven: een ‘grote coalitie’ van CDU en SPD en een minderheidsregering van Merkel en De Groenen

CEO’s: stop met Excel

Nov 23rd 2017, 06:52, by Gerard Driehuis

Veel grote bedrijven stoppen of zijn gestopt met het gebruik van Excel, schrijft de Wall Street Journal. De reden: Excel verouderd en er zijn betere programma’s. Het gaat dan veelal om gespecialiseerde programma’s. Excel is bedoeld voor alles wat je kunt tellen. Volgens de WSJ komen bedrijven er achter dat gespecialiseerde software – zoals Workiva en Anaplan – vaak sneller is, gebruiksvriendelijker, en met minder fouten.
Microsoft zegt zich niet druk te maken: Excel is nog altijd de meest gebruikte software in zijn klasse.

‘Ik leer Dolf Jansen zijn gewoontes niet af’

Nov 23rd 2017, 05:46, by anp

Een vrolijk idioot idee, vond cabaretière Louise Korthals het toen Dolf Jansen haar vroeg om samen met haar een Oudejaarsconference te maken. Jansen is de man van de snelle actuele grappen; Korthals komt uit de kleinkunsthoek. Ze vertelt lichtvoetige verhalen waarbij haar veelal poëtische liedjes vaak de ankerpunten vormen. “Je moet jezelf soms dwingen tot bizarre experimenten”, lacht Korthals. “Dat is op z’n minst heel leerzaam. En het resultaat kan soms verrassend goed uitpakken.”

Het tweetal zocht tijdens de voorbereidingen naar raakvlakken: ze zijn allebei bevlogen en politiek geëngageerd. “We voelen allebei een urgentie om iets te zeggen over de wereld waarin we leven”, legt de cabaretière uit. Om de juiste vorm te vinden, moesten zij op zoek gaan naar zaken waarin ze elkaar konden aanvullen. “Het heeft geen zin om te gaan wedijveren; als ik met Dolf een standup-competitie ga doen, verlies ik toch. Hij is meer van het confrontatiemodel, hij durft ongenuanceerder te zijn en objectiveert meer dan ik. Maar theatraal gezien ben ík juist veel meer op zoek naar de spanning en het gevaar op het podium en tussen ons.”

Korthals noemt zichzelf een 'zoeker'. “Ik denk en twijfel meer hardop. En ik ben – uiteraard – wel iets langzamer dan Dolf en minder van de oneliners.” Zij is echter een stuk theatraler dan haar nieuwe theaterpartner. “Dolf staat het liefst zonder decor met een microfoon in de hand op de voorrand van het podium aan een stuk door te praten. Ik wil daarentegen ook spelen met de ruimte, het moment en bijvoorbeeld de stilte of de spanning. Ik denk veel meer in beelden dan Dolf en duid de wereld meer via mijn eigen belevingswereld.” Die wisselwerking pakt in deze Oudejaarsshow goed uit. “Ik denk dat Dolf die meer theatrale insteek ook wel interessant vind, al weet ik zeker dat ie straks weer lekker zijn eigen dingetje gaat doen. Leer een vijftigplus cabaretier zijn gewoontes maar eens af,” zegt ze lachend.

Prominent

Het contrast tussen mannen en vrouwen komt in dit #MeToo-jaar uiteraard wel aan bod. “Maar misschien niet zo prominent als je zou vermoeden”, nuanceert Korthals. “De #metoo discussie zelf is bijvoorbeeld te gelaagd en te complex om daar in de korte tijd van een voorstelling echt iets zinnigs over te zeggen. De discussie over de verziekte seksuele moraal bij mannen meandert alle kanten op. Niemand in de zaal zit ook op een lange verhandeling te wachten; daar zijn andere podia voor.”

Over een tweede show met Jansen, denkt Korthals nog niet na. “Laten we eerste proberen om ongeschonden 31 december te halen, en daarna zien we wel verder. Het komende half jaar hebben we allebei al andere plannen voor eigen programma’s. Maar het lijkt me sterk dat we in de toekomst niet kijken hoe we dit experiment verder kunnen gaan uitbouwen.” Jansen & Korthals zijn tot en met 31 december door heel Nederland te zien.

Putin roept bedrijven op klaar te zijn voor de oorlog

Nov 23rd 2017, 05:44, by Gerard Driehuis

“We moeten beter zijn als we de oorlog willen winnen”. Vladimir Putin heeft in een ontmoeting met zijn legerleiding in Sotchi duidelijk gemaakt dat het van levensbelang is dat Rusland heel snel klaar kan zijn voor oorlog. “Bedrijven – ongeacht wie de eigenaar is – moeten zo georganiseerd worden dat ze heel snel kunnen omschakelen naar oorlogsproductie. En we moeten wapens hebben van topkwaliteit. Beter dan de wapens van de vijand. Als we willen winnen moeten we de beste zijn.”
Sinds de inval in Georgie, waar veel misliep door ondeugdelijke materieel, is Rusland bezig met een snellen modernisering van de wapens. Oud Sovjet-materieel is verdwenen, moderne wapens worden in grote hoeveelheden gemaakt. Daarboven op wil Putin nu dus dat zijn land snel klaar kan zijn als er oorlog komt.

Geen uitvaart voor David Cassidy

Nov 23rd 2017, 04:47, by anp

Er komt geen uitvaart voor de overleden zanger David Cassidy, zo heeft zijn familie via een woordvoerder laten weten. Gegevens over een herdenkingsdienst worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

David's broer Shaun Cassidy plaatste een ontroerend bericht op Twitter: "Ik probeerde hem altijd te vangen, maar dat lukte nooit. Nu zal ik hem dragen, tezamen met alle grappige, verdrietige en bijzondere dagen die we delen. Met name onze laatste dagen samen waren gevuld met niets anders dan liefde.

Cassidy lag al enkele dagen in kritieke toestand in een ziekenhuis in Fort Lauderdale en werd in een kunstmatig coma gehouden. Het voormalig tieneridool werd vorige week opgenomen en zijn toestand verslechterde daarna snel. Meerdere organen zouden niet meer werken. Volgens artsen had hij snel een nier- of levertransplantatie nodig om te kunnen overleven. De familie van David verzamelde zich rondom zijn ziekenhuisbed om hem te steunen en was bij hem toen hij overleed.

BN-ers roepen op tot ‘sinterklaasbestand’

Nov 23rd 2017, 04:06, by anp

,De tegenstanders van Zwarte Piet moeten er begrip voor hebben dat gewoontes diep zitten. Het kost tijd om die gewoontes te veranderen. En de adepten van Zwarte Piet moeten begrijpen dat er wel degelijk bezwaren aan kleven: er zijn racistische elementen die niet meer van deze tijd zijn. Laten we meer begrip voor elkaar hebben. Het is volstrekt in strijd met de sfeer van het kinderfeest om dit te laten ontaarden in geweld en gescheld. Stop daarmee!”, schrijft Jan Terlouw. Het AD roept samen met een groot aantal Bekende Nederlanders op tot een sinterklaasbestand. De krant wil zo lang sinterklaas in het land is geen discussie over het feest.

,,Als we nu eens samen afspreken elkaar niet te bestoken vanaf het moment dat Sint voet op Nederlandse bodem zet tot de dag na zijn vertrek? Dat is het enige wat we vragen: een sinterklaasbestand", schrijft Nijenhuis op de voorpagina van de krant.

Binnenin de krant zijn er BN'ers die zich ook uitspreken tegen de felle discussies tijdens de sinterklaastijd. ,,Deze weken even niet discussiëren, maar feestvieren", zegt Tijl Beckand. Ook premier Mark Rutte spreekt zich uit. ,,We gunnen de kinderen allemaal de magie van 5 december. Je kunt in Nederland heel goed je mening laten horen zonder het feest te verstoren of vernielingen aan andermans spullen aan te richten."

Oud-schaatser Erben Wennemars: ,,Het verharden, aan beide kanten van de discussie, leidt niet tot oplossingen.”

Nederland blijft populair onder toeristen

Nov 23rd 2017, 02:27, by anp

Nederland blijft onverminderd populair onder toeristen. Het aantal bezoekers van over de grens steeg in de eerste acht maanden van het jaar met ruim 13 procent tot 12,4 miljoen, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde.

Opvallend is dat vooral Aziaten Nederland dit jaar weer beter weten te vinden. Als gevolg van bijvoorbeeld terrorismedreiging lieten onder meer Chinezen en Japanners Nederland, maar ook andere landen in Europa, wat meer links liggen. Dat effect lijkt nu uit de markt. In de maanden januari tot en met augustus steeg het aantal Aziaten dat naar Nederland trok met ruim een kwart tot 900.000. Ook Duitsers vinden vaker hun weg naar Nederland.

Nederland presteerde qua groei in de eerste maanden van dit jaar beter dan veel andere Europese landen. De gemiddelde groei van het aantal buitenlandse gasten dat landen van de Europese Unie bezocht was 7,7 procent. Frankrijk herstelde van de daling van het aantal toeristen vorig jaar onder druk van terroristische aanslagen. Het aantal bezoekers van over de grens dat naar Frankrijk trok steeg met 7,5 procent.

PvdA en CDA winnaars bij lokale verkiezingen

Nov 22nd 2017, 22:27, by Pieter Immerzaal

De PvdA is de grote winnaar van de herverdelingsverkiezingen in de gemeente Leeuwarden. De partij kreeg twee keer zoveel stemmen als de nummer twee GroenLinks. Het opkomstpercentage in Leeuwarden ligt op 40,5 procent.

Volgens de voorlopige uitslagen krijgt de PvdA elf zetels, gevolgd door GroenLinks en het CDA met ieder vijf zetels, D66 en VVD volgen met vier zetels.

Het CDA is de grootste in de gemeente Súdwest-Fryslân. De partij kreeg tien zetels, gevolgd door de PvdA (zes zetels) en de Fryske Nasjonale Partij (vijf zetels). Ook in de nieuwe Friese gemeente Waadhoeke komt het CDA als winnaar uit de bus met acht zetels. De lokale partij SAM Waadhoeke en Gemeentebelangen kregen ieder zes zetels. In Gelderland, waar de Rijnwaarden en Zevenaar samen verder zijn gegaan als gemeente Zevenaar, behaalde volgens de voorlopige uitslagen Lokaal Belang tien zetels, gevolgd door het CDA (zeven), PvdA (drie). De SP en de VVD kregen ieder twee zetels.

Astrid en Henk winnen House Rules

Nov 22nd 2017, 21:59, by anp

Het kluskoppel Astrid en Henk (team groen) uit Arnhem heeft woensdagavond de finale van House Rules gewonnen. Ze wonnen van team geel, bestaande uit Charisa en Jamie uit Amsterdam Zuidoost. De hoofdprijs bestaat uit twee jaar hypotheekvrij wonen.

De finale-uitzending van het derde seizoen van het klusprogramma werd door Net5 live uitgezonden uit Amsterdam. Samen met presentatrice Daphne Bunskoek blikten de deelnemers in de uitzending terug op de reeks verbouwingen die ze bij elkaar hebben geklaard.

Dit afgelopen derde seizoen was het realityprogramma voor het eerst twee keer per week, op dinsdag en woensdag, op televisie te zien. Volgend jaar is een nieuw seizoen. Het is nog niet bekend of Daphne Bunskoek ook het vierde seizoen gaat presenteren. Recent werd bekend dat Daphne dagelijks het middagmagazine 5 Uur Live op RTL4 gaat presenteren.

GroenLinks wil gewoner worden

Nov 22nd 2017, 19:44, by anp

GroenLinks wil niet langer vooral hoogopgeleide jongeren, maar allerlei soorten kiezers aanspreken. Voorman Jesse Klaver gaat daarom de komende tijd op 'kantinetour', op zoek naar ,,leraren, agenten en buschauffeurs''. Deze ,,stille motor van de samenleving'' wil de partij voor zich winnen door op te komen voor hogere lonen, meer rechten voor werknemers en het beteugelen van marktwerking.

Juist gewone mensen die voor de klas staan, ouderen verzorgen of de buurt veilig houden, worden volgens Klaver vergeten. Hij hoopt hen te spreken in bedrijfs- en sportkantines, gymzalen en buurthuizen buiten de Randstad, zei hij op een bijeenkomst in Rotterdam.

Klaver trok afgelopen jaar een groot, vaak jong en hoogopgeleid publiek naar concertzalen in studentensteden. Hij hoopt zijn aanhang nu te verbreden en lijkt te mikken op de traditionele achterban van de PvdA, die nog druk bezig is de verkiezingsnederlaag van afgelopen voorjaar te verwerken.

Slaagt GroenLinks erin beide groepen te verenigen, dan moet deze ,,brede beweging'' zich tegen Prinsjesdag volgend jaar in Den Haag laten horen ,,om verandering af te dwingen''.

Wetenschappers denken dat leven op aarde van andere planeet komt

Nov 22nd 2017, 15:57, by Jeannette Kras

Het blijft een mysterie hoe het leven op aarde is ontstaan. Sommigen wetenschappers denken zelfs dat het leven helemaal niet op aarde is begonnen, maar afkomstig is van andere planeten. In een nieuwe studie zijn daar opnieuw aanwijzingen voor gevonden. Wetenschappers denken dat het mogelijk snel bewegend ruimtestof is dat micro-organismen naar de aarde heeft gebracht.

Onderzoekers van de universiteit van Edinburgh concluderen dat bacteriën en andere microscopisch kleine diertjes die in staat zijn om de barre omstandigheden in de ruimte te doorstaan mogelijk de bron van leven zijn op onze planeet.

Een voorbeeld van de opmerkelijke ruimtereizen is te vinden in de ringen van Saturnus. Daar hebben wetenschappers van het Europese ruimte-agentschap bewijs gevonden voor materie die oorspronkelijk afkomstig is van de nabij gelegen maan Enceladus.

Professor Arjun Berera legt uit: “De mogelijkheid dat ruimtestof over grote afstanden organismen transporteert biedt een nieuw perspectief op hoe leven en de atmosfeer van planeten zijn ontstaan. De snelle beweging van ruimtestof wordt in allerlei planetaire systemen teruggevonden en kan een gemeenschappelijke factor zijn bij het begin van leven.”

De mogelijkheid dat het leven op aarde technisch gezien buitenaards leven is is al eerder bestudeerd door wetenschappers. Sommigen denken dat het aardse leven op Mars is ontstaan of dat de eerste micro-organismen van een asteroïde afkomstig zijn die op aarde is ingeslagen.

VN: Noord-Korea schond wapenstilstand

Nov 22nd 2017, 14:17, by Christian Kuitert

De VN heeft een video vrijgegeven van hoe een Noord-Koreaanse soldaat door zijn landgenoten wordt neergeschoten in de gedemilitariseerde zone. De getroffen soldaat was op 13 november bezig met zijn vlucht naar het zuiden, maar Noord-Koreaanse grenswachters probeerden dit te voorkomen. Tevergeefs, want de soldaat is weer bij bewustzijn.

Het is de eerste keer sinds 2007 dat een ontsnapping via de gedemilitariseerde zone plaatsvindt. De man vertrok aanvankelijk in een jeep, maar moest te voet verder nadat deze vastliep. Op de video, door de Verenigde Naties vrijgegeven, is te zien hoe hij 4x geraakt wordt door zijn landgenoten, om vervolgens door Zuid-Koreanen in veiligheid gebracht te worden. Bovendien is te zien hoe de Noord-Koreaanse soldaten korte tijd de grens – verdedigd met vele landmijnen en ongeveer 28 duizend soldaten – tussen de Korea’s overstaken. De soldaten schenden hierbij strikte regels omtrent de wapenstilstand uit 1953.

Na dagen in het ziekenhuis en twee operaties kwam de man weer angstig bij kennis. Of deze schending gevolgen heeft op internationaal niveau is nog onbekend.

Arts verwijdert per ongeluk baarmoeder van vrouw met kinderwens

Nov 22nd 2017, 12:49, by Jeannette Kras

Door een miscommunicatie heeft een arts bij een Poolse vrouw de baarmoeder verwijderd, terwijl ze nog kinderen wilde. De gynaecoloog van het VieCuri Medisch Centrum in Limburg begreep de vrouw verkeerd, ondanks de aanwezigheid van een tolk.

Na de komst van twee kinderen was de baarmoeder van de 35-jarige Poolse verzakt. Daarvoor zou ze worden geopereerd. Maar toen ze wakker werd op 7 november 2013 had ze geen baarmoeder meer. De kinderwens die ze had met haar nieuwe partner ging daardoor in rook op.

De betreffende arts is door het tuchtcollege bestraft, omdat hij niet aan zijn informatieplicht heeft voldaan. Bij de gesprekken tussen de vrouw, die geen Nederlands spreekt, en de gynaecoloog was steeds een tolk aanwezig. De arts stelde voor om een pessarium te plaatsen, omdat een operatie alleen niet afdoende zou zijn. Dat wilde de vrouw niet. De gynaecoloog vroeg niet wat de reden daarvan was.

Ook vroeg hij niet wat voor operatie de vrouw in gedachte had en of er nog een kinderwens was. Hij vertelde haar bovendien niet dat ze na de operatie geen kinderen meer kon krijgen. De folders die de vrouw mee kreeg waren in het Nederlands.

De arts kreeg een boete van 33.700 euro en een waarschuwing. De straf was mild, omdat de gynaecoloog direct zijn excuses aanbood en de vrouw opzocht. Ook bood hij psychologische begeleiding aan.

‘Banken klaar voor zwartste brexit-scenario’

Nov 22nd 2017, 12:17, by anp

Banken in de eurolanden bereiden zich voor op het slechtst denkbare scenario bij de onderhandelingen over de brexit. Volgens topman Ralph Hamers van ING is het nog altijd hopen op het beste, maar moet zeker rekening worden gehouden met het zwartst mogelijke scenario, zo zei hij tegen Bloomberg TV.

Eerder trof de Europese Centrale Bank (ECB) al maatregelen om ervoor te zorgen dat Europese banken de zwaarst mogelijke klap aankunnen. Zo heeft de ECB banken met dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk onder meer gevraagd om een ,,rampenplan" op te stellen.

Voorlopig zit er nog weinig schot in de onderhandelingen tussen de Britten en de Europese Unie over de voorwaarden van de uittreding. Kenners menen dat een 'harde' brexit, waarbij de Britten ook uit de interne markt en de douane-unie stappen, het Europese bankensysteem aanzienlijk minder winstgevend zal maken.

De Britten zouden graag zien dat er een deal op tafel komt waarbij het land van voordelen van de interne markt kan blijven genieten. De lidstaten van de EU bestempelen dit veelal als 'wel de lusten, niet de lasten', waarmee een akkoord ver weg lijkt.

Gezin wint minuut gratis winkelen, maar schenkt prijs aan daklozen

Nov 22nd 2017, 11:55, by Jeannette Kras

Het internet smelt voor een hartverwarmende actie van een gezin uit Antwerpen. De familie Holsman won met een kraslot een minuut gratis winkelen bij Albert Heijn, maar besloot de prijs te schenken aan een groep mensen die de boodschappen een stuk beter konden gebruiken, namelijk de Antwerpse daklozenopvang Kamiano.

Vrijwilliger Patrick Coens van de opvang mocht dus een minuut lang door de winkel racen om zoveel mogelijk boodschappen te scoren. “Ik vond het een schitterend gebaar van de familie met wie ik al jaren bevriend ben,” aldus Coens in Het Laatste Nieuws. “We zijn volop in voorbereiding voor het kerstdiner van Kamiano en daar horen ook cadeautjes voor de daklozen bij. Het leek ons een goed idee om speciaal voor dingen te gaan die voor veel daklozen als luxeproducten worden aanzien: shampoo, scheergerief, deodorants, douchegel, luiers,…”

De filiaalhouder van de winkel waardeerde het gebaar zo dat hij besloot de waarde van de kar te verdrievoudigen. “Ze hadden sowieso een heleboel hygiënische producten, shampoo’s en douchegel staan van leveranciers van wie ze niet langer de productlijn verkochten. Dat mochten we allemaal hebben voor Kamiano. Een heel mooie geste”, zegt Patrick.

Eerste eigen Nederlandse Netflix-serie

Nov 22nd 2017, 11:39, by anp

Voor het eerst komt er een eigen Belgisch-Nederlandse Netflix-serie. De tiendelige serie Undercover is vanaf 2019 wereldwijd op Netflix te zien.

De misdaadserie gaat over Ferry Bouman, een van de grootste XTC-producenten ter wereld, wiens luxeleven in zijn villa op de grens van Nederland en België wordt verstoord door twee undercover-agenten. Zij proberen in het leven van Bouman te infiltreren om zijn netwerk op te rollen. De serie is gebaseerd op ware gebeurtenissen en zal voornamelijk in het Nederlands gesproken zijn, met hier en daar ook Frans en Vlaams.

Anna Drijver en Frank Lammers zijn de hoofdrolspelers in Undercover, dat wordt geregisseerd door Eshref Reybrouck en Frank Devos. Netflix​ werkt​ samen​ met​ het Vlaamse productiebedrijf​ De​​ Mensen​, distributeur​ Dutch Filmworks​ en de Vlaamse publieke omroep​ VRT.

In​ Frankrijk,​ België,​ Duitsland,​ Oostenrijk​ en​ Zwitserland​ wordt Undercover ook op televisie uitgezonden.

Zo zijn dieren veranderd sinds ze in handen van mensen zijn gevallen

Nov 22nd 2017, 11:31, by Jeannette Kras

Sinds mensen dieren zijn gaan gebruiken voor hun vlees, vacht of melk zijn ze compleet veranderd. Van woeste, stoere, expressieve beesten zijn ze verworden tot mollige, gehoorzame, tamme boerderijdieren. De glans is uit hun ogen verdwenen.

Hoezeer het vee door gefokt is blijkt wel uit het gewicht van een kalkoen: het dier weegt nu gemiddeld twee keer zoveel als in de jaren dertig.

Deze beelden zijn de moeite waard om te bekijken.

Levenslang voor Mladic om genocide Srebrenica

Nov 22nd 2017, 11:10, by anp

Het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag heeft Ratko Mladic woensdag veroordeeld tot een levenslange celstraf. De rechters oordelen dat Mladic zich als generaal van de Bosnisch-Servische troepen tijdens de burgeroorlog in Bosnië schuldig heeft gemaakt aan volkerenmoord in Srebrenica.

Ook maakte hij zich schuldig aan andere misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden, waaronder de bombardementen op Sarajevo, die het Tribunaal beschouwt als terreur tegen de bevolking.

Srebrenica was tijdens de oorlog (1992-1995) uitgeroepen tot veilige zone voor de islamitische bevolking, onder bescherming van Nederlandse vredesmilitairen. Op 11 juli 1995 liepen Mladic' troepen de stad onder de voet. Kort daarna werden meer dan 7000 moslimmannen en -jongens gedood.

Of je ontspannen wordt of energiek hangt af van het soort alcohol dat je drinkt

Nov 22nd 2017, 10:37, by Jeannette Kras

Een wijntje maakt je relaxed en van sterke drank word je emotioneel. Wat voor soort alcohol je drinkt, zou invloed hebben op je stemming. Dat beweren onderzoekers na een internationale studie onder bijna 30.000 mensen.

Ruim de helft van de respondenten gaf aan dat rode wijn en bier zorgen voor een relaxed gevoel, terwijl bijna zestig procent vond dat sterke drank hen energie en zelfvertrouwen gaf. Daartegenover staat dat dranken als wodka of rum ook het meest geassocieerd worden met negatieve gevoelens als verdriet en agressie.

De mensen die deelnamen aan de studie, die is gepubliceerd het vakblad BMJ Open, waren allemaal tussen de 18 en 34 jaar oud en kwamen uit 21 verschillende landen. “Sterke drank heeft verreweg de sterkste relatie met vrijwel alle emoties, op rode wijn na dat sterke gevoelens van ontspanning opriep,” aldus onderzoeker Mark Bellis.

Het is echter onduidelijk of het de alcohol zelf is die tot verschillende emoties leidt of dat het aan de sociale situatie ligt. Het kan bijvoorbeeld heel goed zijn dat mensen sterke drank pas later op de avond nemen als ze al veel gedronken hebben. Ze ervaren dan wellicht sterkere emoties. Rode wijn is typisch een drankje waarvan mensen één glas nemen om te ontspannen na een lange werkdag.

Bekende Nederlandse oud-regisseur van jeugdseries misbruikte kinderen

Nov 22nd 2017, 08:37, by Pieter Immerzaal

Regisseur van jeugdseries Karst van der M. (68) heeft tientallen kinderen seksueel misbruikt. Volgens roddelblad Privé heeft de top van de NCRV de zaak in de doofpot gestopt.

Karst van der M. werd in de jaren tachtig bekend met series en films als De Zevensprong, Thomas en Senior en Kunst en Vliegwerk. De oud-regisseur nam de jonge acteurs mee naar de dierentuin of op weekendjes weg met de camper. Daar misbruikte hij ze. Drie slachtoffers klapten uit de school. Het leidde tot een voorwaardelijke straf van zeven maanden.

De naam van de regisseur werd nooit genoemd. In de media werd gesproken over ‘een 41-jarige man uit de omgeving Baarn’. De NCRV verbrak wel alle banden. “Toen waren we te jong om te beseffen wat er allemaal gebeurde en hoe dit ons leven zou tekenen’’, vertelt een actrice uit Kunst en Vliegwerk aan het roddelblad. “Maar het heeft me altijd ongelooflijk dwars gezeten dat hij er met een voorwaardelijke straf vanaf is gekomen.”

Van der M. is de man van dierenrechtenactiviste Lenie ‘t Hart. Zij laat via haar woordvoerder weten: “Karst heeft zijn terechte straf gehad. Hij weet dat hij fout geweest is en hij heeft er nog altijd spijt van. Hij is in therapie gegaan, is met filmen gestopt en we hebben een nieuw leven opgebouwd. Dat kon ik natuurlijk alleen maar omdat ik erin geloofde dat het niet opnieuw zou gebeuren. En hij heeft me bezworen dat er nooit meer iets is gebeurd.”

 

Dit zegt het echt over je als je veel Facebookvrienden hebt

Nov 22nd 2017, 08:13, by Jeannette Kras

Ben je erg populair? Leef je vooral online? Wat zegt het echt over je als je veel Facebookvrienden hebt? Volgens onderzoekers zou het ook kunnen betekenen dat je erg materialistisch bent.

Materialisten hebben substantieel meer Facebookvrienden dan mensen die minder geïnteresseerd zijn in bezittingen blijkt uit een nieuwe studie. De wetenschappers zeggen dat materialistische mensen Facebookvrienden zien als ‘digitale objecten’ en dientengevolge het platform intensiever en frequenter gebruiken.

Ook toont de studie aan dat materialisten er meer behoefte aan zouden hebben om zich te vergelijken met anderen op social media. “Materialistische mensen gebruiken Facebook vaker, omdat ze geneigd zijn hun online vrienden als object te zien. Ze verzamelen vrienden om hun bezittingen te vergroten,” aldus hoofdonderzoeker Phillip Ozimek.

“Facebook is het perfecte platform voor sociale vergelijkingen met miljoenen profielen en een hele berg informatie over mensen. En het is gratis. Materialisten houden van dingen die gratis zijn!” vervolgt hij.

De onderzoekers van de Ruhr-University in het Duitse Bochum verzamelden hun informatie door middel van een online vragenlijst, die werd ingevuld door ruim 550 mensen. Ze verklaren hun bevindingen aan de hand van de Sociale Online Zelfregulatie-theorie, die inhoudt dat mensen sociale media gebruiken om hun doelen te monitoren en te realiseren.

“Voor ons lijkt Facebook op een mes,” zegt Ozimek. “Het kan worden gebruikt om lekker eten te bereiden, maar ook om iemand pijn te doen. Op een bepaalde manier voorziet ons model in een meer neutraal perspectief op social media.”

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our polices, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.

Shabbat in Zion

Oude Media Nieuwe Media

Shabbat in Zion


This coalition crisis is not about more money for yeshivot or IDF draft deferrals for yeshiva students.

Shabbat in Zion

{$excerpt:n}

My Word: When Sadat showed the way

Oude Media Nieuwe Media

My Word: When Sadat showed the way


The visit by the Egyptian president 40 years ago was as momentous as Neil Armstrong’s first moon-walk.

My Word: When Sadat showed the way

{$excerpt:n}

Worried about Jew-baiters? Give it straight back to them

Oude Media Nieuwe Media

Worried about Jew-baiters? Give it straight back to them


Much valiant effort is going into fighting this scourge.

Worried about Jew-baiters? Give it straight back to them

{$excerpt:n}

Your 2 hourly digest for Blik Op NOSjournaal

Oude Media Nieuwe Media
Blik Op NOSjournaal
 

thumbnail IS verslagen, VS blijven in Syrië

Nov 23rd 2017, 13:46, by noreply@blogger.com (Blikop NOSjournaal)

Daar komt de aap uit de mouw: ook als IS verslagen is, blijven de VS in Syrië. Niet om IS te verslaan, maar om druk op de wettige regering van Assad te houden. Over de legitimiteit van deze Amerikaanse positie kan gediscussiëeerd worden, alleen niet op de Nederlandse televisie. Op de Nederlandse televisie kan enkel heel besmuikt over Syrië gesproken worden. Zelfs elementaire vragen komen bij de lachwekkend wordende staatsmedia niet aan de orde: Wat is nou eigenlijk de Nederlandse rol in Syrië (geweest)? Kunnen wij trots zijn op “onze jongens”? Of moeten we ons weer schamen voor hun collaboratie aan de verkeerde kant van de geschiedenis? De niet meer serieus te nemen Nederlandse staats tv en radio zwijgen er in alle talen over. Te druk met Zwarte Piet en zo…

NOS te druk met Koreaanse vluchteling

Gisteren ontmoetten Putin, Erdogan en Rohani elkaar in Sotchi. Dit schreef Matt daarover en de oorverdovende stilte bij het NOS-8-uur-journaal. In een nachtelijk bulletin kwam de staatsdienst wel met een kort “moetje”:

VRT journaal: De leiders van Rusland, Iran en Turkije zijn samen in Sotchi (Rusland) om de situatie in Syrië te bespreken. President Putin neemt hier een prominente rol voor zijn rekening. Er zal dialoog gezocht worden in een te houden conferentie waar ook leiders van de oppositie en verschillende religies worden uitgenodigd om de toekomst van Syrië vrede vol te kunnen laten verlopen. Een eventueel vertrek van Assad is niet aan de orde. Van Westerse zijde is er NIEMAND uitgenodigd. (ra ra)

Bij de NOS ging het voornamelijk over het Yugoslavia tribunaal en werd het beland van dit tribunaal nogmaals benadrukt want er komen nog processen tegen o.a. Syrië en Rusland. (dromen mag).

Daarna medicijnen, heel belangrijk

Brexit, ook heel belangrijk…

Problemen Schiphol, Nieuwe camera’s bij de spoorwegen,

Koning bij woonwagenbewoners, heel belangrijk…

Lange spreektijd kabinet, uiterst belangrijk…

Zimbabwe, lekker belangrijk,

Noord Koreaanse vluchteling, wereldnieuws!

Ouderenzorg, hoe goed het daar (soms) wel gaat.

Tot slot het weerbericht.

Totaal niets over Rusland dus, blijkbaar totaal onbelangrijk. Het ‘Westen’ heeft heel duidelijk de oorlog in Syrië verloren en Assad niet weg gekregen, misschien dat je er daarom niets meer over hoort.

Hoe moet je zoiets aan het volk uitleggen?

Waar is al dat Nederlandse geld voor de ‘zogenaamde’ strijd tegen IS gebleven?

Wat voor resultaat heeft Nederland eigenlijk bereikt?

WC-eend veroordeelt Glorix!

Wij van WC-eend vinden dat Glorix zich misdragen heeft en verbannen hem levenslang uit de schappen van de supermarkten.

Wij van het NATO-tribunaal in Den haag veroordelen Mladic tot levenslang. Wat blijkt? de NATO-bombardementen kwamen op gang na een vermeende Servische aanval op de markt in Serajevo. Wat blijkt? Was ook een vals vlaggetje. Irak? Ook vals vlaggetje. Aghanistan, 9/11, ook vals vlaggetje. Syrië? Vals vlaggetje. Odessa? Vals vlaggetje. Maar het NATO-tribunaal gaat natuurlijk geen eigen mensen veroordelen. ’t Is net WC-eend.

En dan nog dit…

Dag Nederlanders en Amerikanen. Uw regering, ondersteund door @NOS en @NPORadio1 wil mevrouw Assad en haar WETTIGE regering met geweld verwijderen. Laat dat 'ns op u inwerken.https://t.co/OsPQyWaXnd

— Blik op Nosjournaal (@BlikopNOS) 23 november 2017

En Wilders volgt het advies, “Ga naar Rusland!“, direct op!.

“Georgische snipers veroorzaakten bloedbad Maidan”

Nov 21st 2017, 22:08, by noreply@blogger.com (Blikop NOSjournaal)

Gian Micalessin (geboren 1960, Triëste) is geen kleine jongen; gewerkt voor grote nationale en internationale nieuwsstations. Van RAI tot NBC, van France 2 tot Channel 4. En in de gevaarlijkste en moeilijkste gebieden: Irak, ex-Joegoslavië, Ruanda, Afghanistan. Je kunt zeggen, als het de gemiddelde broodjournalist te heet wordt, komt Gian Micalessin erin.

Het is deze journalist die dit weekeinde met sensationele onthullingen is gekomen over wat er tijdens het bloedbad op Maidan daadwerkelijk gebeurd is. Wat blijkt? Het was helemaal niet de Berkut van Janoekovitsj die lukraak aan het schieten was. Het waren door de toenmalige oppositie/rebellen ingevlogen agents-provocateurs, snipers en commandanten uit onder andere Georgië (gezonden door Saakashvilie), Litouwen en de VS (Brian Boenger) die opdracht kregen zoveel mogelijk chaos te creëren en op de dag van het bloedbad lukraak mensen dood te schieten.

De Russische tv concludeert als volgt, en niet zonder reden: wat de aanleiding is voor de regime-change is een leugen van begin tot eind. Misschien dat de Hollandse staatskanalen en het NOS-staatsjournaal er daarom geen aandacht aan schenken? Het past namenlijk niet helemaal in het door hen zo lang gekoesterde fake-plaatje. Geen woord in de staatsmedia, niet op de staatsradio, noch op de Nederlandse staats-tv.

De nieuwe macht in Kiev, in plaats van de waarheid rond de schietpartij te achterhalen, begon juist de bewijzen te vernietigen, zoals het kappen van de bomen met schotgaten. Waarom de 3 getuigen zo lang gewacht hebben met getuigen? Ze zijn nooit uitbetaald geworden en ze waren geschokken van de opdracht mensen dood te schieten. Ze dachten dat ze gekomen waren om de demonstranten te beschermen, maar kregen in plaats daarvan de opdracht ze dood te schieten. Een andere reden is dat de filmmaker een onafhankelijke westerse journalist is, waarbij ze rekenen op zijn neutraliteit/objectiviteit; iets waar ze bij de westerse regeringen niet op rekenen want die hebben de regieme-change van begin tot eind gesteund.

Laatste nieuws: Putin en Trump hebben telefonisch over Syrie gesproken

Putin heeft Trump geinformeerd over zijn onderhoud met Assad, en het belang het conflict op te lossen het het land bij elkaar te houden, alsook over zijn ontmoeting morgen met de leiders van Turkije en Iran.

NOS maakt zich weer belachelijk met zurige verslag ontmoeting Putin-Assad

Matt verwoordt precies wat wij ook zagen:

Bij het Belgische journaal een neutraal item over het bezoek van Assad aan Putin. Net bij de NOS een soortgelijk item, maar hier straalde de afkeer voor Rusland er van af. Het was ‘de bemoeienis’ van Rusland die weliswaar een einde heeft gemaakt aan IS, maar dat er ook gevochten werd tegen de oppositie tegen Assad met honderdduizenden doden tot gevolg. Geen woord over de legitimiteit van Rusland in Syrië. Geen enkel beeld van de vreugde kreten van het bevrijde volk in Syrië of zelfs maar de vraag wat Nederland daar uiteindelijk bereikt heeft.

Inderdaad, de zurige NOS, altijd slaafs de Amerikaanse instructies volgend, deed net voorkomen alsof de verwoestingen van delen van Syrie de schuld van Putin en Assad zijn. Die insinuaties zullen bij de staats-NOS nooit richting de VS of Israel gemaakt worden, terwijl het juist hun proxies zijn die waarschijnlijk het meest verantwoordelijk zijn voor de verwoestingen. NOS is net als NRC meester in het omdraaien van de werkelijkheid; alles voor de Atlantische bazen.

Assad heeft de laatste jaren slechts twe keer zijn land verlaten. De eerste keer was toen de Russen begonnen met helpen, toen kwam hij naar het Kremlin, en dan nu, naar Sotchi. De situatie is dankzij de Russische steun kardinaal gewijzigd. IS is grotendeels verslagen en verjaagd. 98% van het land is bevrijd van terroristen.

Putin feliciteert Syrie met de overwinningen en ondanks de grote offers in de richting het verslaan van de terroristen gaat. Putin wijst op de opbouw van het land waar 33 verschillende groepen, waaronder oppositie en Koerden, aan deel kunnen nemen. De basis elementen voor het politieke proces is dit volkscongres en toezicht van de Verenigde Naties. Assad gaf aan alles prima te vinden, ook alle buitenlandse hulp, als dat ook echt hulp is en geen ongevraagde inmenging van andere landen en rekent daarbij op de hulp van Rusland. Het zijn de Syriers, die deels weer terugkeren, die over de toekomst van het land gaan. We gaan niet teveel achteruit kijken. “Wij zijn bereid tot dialoog”, aldus Assad. “Prima”, antwoordde Putin. Rusland praat inmiddels met iedereen in de regio om het conflict op te lossen: Iran, Irak, Egypte, Saoedie Arabie, Turkije. Rusland heeft de wereld versteld doen staan met haar precisie-raketten die vanuit de Kaspische Zee afgevuurd werden en de IS doelen vernietigden.

Bashar Assad maakte kennis met de staf van het Ministerie van Defensie, verantwoordelijk voor de Russische operatie in Syrië. Als Putin en Assad dan samen voor deze hooggeplaatste militairen staat laat Putin ook duidelijk weten wie het zijn: “Sommigen van deze mensen kent u wellicht al, dit zijn de mensen die Syrie als staat hebben gered. Ik hoop dat we in de nabije toekomst een punt kunnen zetten achter de strijd tegen het terrorisme in Syrië.” Assad repliceert: “Namens het hele Syrische volk zijn wij u erkentelijk. Wij zullen u niet vergeten. Dankzij jullie kunnen Syriërs weer terug naar huis”. Alexander Proxorenko, was de Russische luitenant die vuur vroeg op zijn eigen positie toen hij in de val zat en omsingeld werd door terroristen, en is één van de Russen die niet vergeten zal worden. Hij is inmiddels posthuum Held van Rusland.

Russische ambassade Damascus beschoten, VS belemmeren mededeling daarover

Je zult er bij de aan de VS onderworpen staats-NOS niks over horen, maar de VS blokkeerden een verklaring van de Russen bij de VN waar de Russen aandacht wilden vragen voor de voortdurende beschieting van hun ambassade in Damascus. Gelukkig beperkte de schade zich tot enkel wat scherfschade aan gebouwen, geen schade aan mensen. Lavrov vanuit Jerevan over het gedrag van de Amerikanen in de VN: “Niet correct; we hadden gehoopt op het in acht nemen van bepaalde ethische normen, maar dat is niet uitgekomen.”

Tjechische President Zeman op bezoek bij Putin: “Sancties tegen Rusland nutteloos”

De Tjechische President Zeman vindt het samengaan van de Krim en Rusland een feit en de sancties tegen Rusland nutteloos. Hij kwam naar Rusland met het grootste zakengevolg uit de recente historie (laatste 25 jaar niet zo’n grote delegatie op reis geweest) om zich niet te veel van de sancties aan te trekken en gewoon lekker zaken te doen in Rusland. Zeman die regelmatig in Rusland is, was vereerd met de uitnodiging. Hij en Putin kunnen het goed met elkaar vinden en communiceren zonder tolken. Zeman spreekt Russisch. Putin dankt Zeman dat hij de uitnodiging aangenomen heeft en de relatie tussen Tjechië en Rusland ontwikkelt zich, ondanks “de moeilijkheden”, ook dankzij Zeman. En dan onderbreekt Zeman Putin: “Meneer, wij waren pas in Frankrijk met 14 zakenmensen; vandaag zijn wij met 140 zakenmensen bij u; 10 keer zoveel”. Grote glimlach bij Zeman. Putin verliest zijn postuur nooit, weet dat de Fransen ook meekijken: “Dat komt omdat wij een grote markt zijn, voor Tjechië.” Ze bespraken Syrië, Oekraïne, maar vooral ook de relatie met elkaar en tekenden dertien contracten. Tjechie is een belangrijk transitie-land voor gas; Rusland levert brandstof en technische assistentie voor atoomcentrales. De geschiedenis wordt ook niet vergeten: Putin dankt de zorg van de Tjechen met betrekking tot de memorialen voor Sovjet soldaten.

Amerikaanse zoekmachines gaan RT en Sputnik moeilijker vindbaar maken

Het verlies van de Westerse media kan niet duidelijker zijn dan met de laatste stappen van bijvoorbeeld Google: proberen RT en Sputnik minder vindbaar maken. De Amerikanen zijn doodsbang voor de nieuwsvoorziening van RT. Je kunt gerust spreken van een mijlpaal en prestatie van formaat van RT.

“Rusland? Ga er naartoe!”, Pieter Waterdrinker

Nov 16th 2017, 17:44, by noreply@blogger.com (Blikop NOSjournaal)

Sympathiek interview met de correspondent van de Telegraaf en romacier Pieter Waterdrinker. Hij legt uit aan iemand die nog nooit in Rusland geweest is waarom je er naartoe zou moeten gaan.

Verantwoording:

Dit artikel is tot stand gekomen zonder enige financiële bijdragen en is dus financieel onafhankelijk tot stand gekomen. Dit in tegenstelling tot alle radio programma’s op Staatsradio NPO 1 die zwaar financiëel afhankelijk zijn van de Nederlandse regering, alle nieuwsberichten van de NOS, alle talkshows op de Nederlandse staats televisie en de staatswebsite Raam op Rusland. Ook de door de staat zwaar gefinancierde en steeds wilder om zich heen slaande Charles Groenhuijsen, die Thierry Baudet zojuist op staatsradio NPO radio 1 een rattenvanger noemt die niet geloofd moet worden, kan als afhankelijke broodsjoernalist omschreven worden.

“Sociale media moeten meewerken tegen Russische inmenging”

Nov 14th 2017, 14:29, by noreply@blogger.com (Blikop NOSjournaal)

Het gaat nu hard. Er schijnt een Europees leger beklonken te zijn gisteren (Lees in de comments). Kleinigheidje. De NOS heeft er niks over gezegd. “Rusland is de tegenstander”, volgens rabiate russofoob en CIA-pion Han ten Broeke, en nu dan gaat de Nederlandse regering zich wapenen tegen die heeeeel gevaarlijke Russische inmenging.

Die zou tijdens de Tweede Kamer verkiezingen al plaats gevonden hebben! Nou, kom er maar in. Waren het sterspotjes? Waren het kranten advertenties? Of waren er op Twitter mensen die die standpunten verkondigden die overeen komen met de retoriek.

NRC duikt ook vol op de vermeende beïnvloeding van de Russen. Er zouden een paar Russen met een spandoek en toeter aan het beïnvloeden geweest zijn. In Eindhoven notabene!

'Sociale media moeten meewerken om Russische inmenging in Westerse democratieën te voorkomen' Dit is de stelling van vandaag. U kunt meepraten via 0800 – 1101 of stem op https://t.co/gn7cG21ksI pic.twitter.com/sKNbhHBZUk

— KRO NCRV De Ochtend (@DeOchtend) 14 november 2017

Wie belt in bij Standpunt.nl?

Commentaar Blik op NOS-journaal

De wereld staat steeds meer op zijn kop. De regering met Ollongren die waarschuwt voor vermeende Russische beinvloeding en Halbe Zijlstra die meer troepen naar de grens met Rusland wil dirigeren of Han ten Broeke die Rusland als tegenstander probeert af te schilderen met halve waarheden. “Catalonie, Brexit, de Russen proberen overal onrust te zaaien”, echt, dit werd zojuist, 14 November 2017, 10:33 uur op de Nederlandse staatsradio NPO Radio 1 verkondigd. Dit blog is één groot archief van wantoestanden en beïnvloeding bij de Nederlandse staatsmedia. Met de vinger wijzen naar de veel integerdere Russen getuigt van een brutale vlucht naar voren. Er is geen leugen te gek om de oorlogstrom tegen Rusland maar te kunnen blijven slaan.

Ollongren heeft ook de Bilderberg conferentie bezocht. Maar dat betekent niets natuurlijk…

Cynisme zonder grenzen: minister Ollongren waarschuwt voor #nepnieuws uit Rusland. Kijk eerst ff naar onszelf, denk ik dan. Zie de waslijst manipulaties & bedrog door NOSjournaal.https://t.co/NzYkD8ZmyO pic.twitter.com/EJwAyMqSBB

— Arnold Karskens (@arnoldkarskens) 14 november 2017

Russische Zondagse talkshow: medelijden met Trump

Nov 13th 2017, 21:51, by noreply@blogger.com (Blikop NOSjournaal)

"Itt Obama heeft @realDonaldTrump uitstekende relatie met Putin/Rusland maar hij mag/kan niets veranderen. Medelijden met Trump."

— Blik op Nosjournaal (@BlikopNOS) 12 november 2017

Bovenstaande quote komt uit één van de zondagse Russische talkshows; wat een verademing in vergelijking met de Nederlandse armoe bij WNL of Buitenhof die nog geheel het verouderde en sleetse Atlantische discourse blijven volgen.

Putin en Erdogan: 4 uur lang lekker tete a tete zaken doen

Waar de arme Trump van zijn bazen niet meer mag dan een half minuutje met Putin praten, daar nemen Erdogan en Putin gewoon rustig de tijd: 4 uur lang en nog waren ze niet klaar. De ontmoeting vindt plaats in Sotchi aan de Zwarte Zee, dus zoals Putin zei: een kort vluchtje voor de President van Turkije. De handel is na de strubbelingen van een jaar eerder weer terug op het oude niveau. De gaspijplijding die van de VS en EU niet door Bulgarije mocht lopen (stel je voor dat het straatarme Bulgarije een centje over houdt aan de transithandel; niet de bedoeling in de EU), gaat nu in versneld tempo richting Turkse kust. Na de Duitsland is Turkije sowieso de belangrijkste markt, dus dat is ook weer geregeld. Daarnaast zet Rusland nog een kerncentrale neer die ze ook gaan beheren en verloopt de samenwerking in Syrie steeds beter.

Russische vliegtuigen stelen de show in de Arabische Emiraten

Waar Nederland via regelrechte racketing gedwongen wordt zich te laten afzetten met de inferieure en overprijste JSF, daar kijken andere landen gewoon naar mooie betrouwbare wendbare Russisch machines.

Slowakije kijkt naar Russische taal

Waar Nederland tot vervelens toe enkel kijkt naar de Angelsaksische cultuur, daar beseft Slowakije het belang van de Russische taal en overwegen ze een intensivering van het onderwijs van de Russische taal. Ze zullen spoedig door de EU wel op de vingers getikt worden want dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn! Zijn er nog Nederlandse middelbare scholen die Russisch aan willen bieden? Blik op NOS journaal kan zo een blik vakkundige docenten opentrekken en aanleveren.

Filipijnen: “Weg met Amerikaanse troepen uit Azie”

Steeds meer mensen wereldwijd begrijpen dat het echte terrorisme en imperialisme van de VS komen. Daarom ook op de Filipijnen tijdens de internationale conferentie protesten tegen dit land dat nog door slechts een afnemend aantal laatste onderdrukte landen zoals Nederland gesteund wordt. De Filipijnen danken Rusland bij het bevrijden van een stad van de door de VS gesteunde terreur. In Nederland is het met name de VVD dat de belangen van de VS verdedigt. Gisteren bij WNL mocht de rabiaat russofobe Han ten Broeke weer fulmineren tegen Rusland: “Oekraiene, Krim, Rusland is een tegenstander, etcetera.”. Ten Broeke zal er nooit bij zeggen dat Krim een vreedzame en geweldloze, logische, reactie was op een geweldadige westerse regime change in de tuin van Rusland. Dat het geweld in Oost Oekraine vooral komt van de regering in Kiev en haar handlangers en dat het Russische en Nederlandse volk vrienden zijn ondanks VVD oorlogshetsers in de Nederlandse regering.

thumbnail De beelden van het doden Mitch Henriquez spreken voor zich

Nov 13th 2017, 17:12, by noreply@blogger.com (Blikop NOSjournaal)

Er wordt gespind dat het een lieve lust is; er zou terreurdreiging zijn, Mitch zou het kaliber van zijn wapen genoemd hebben, Mitch zou pas de volgende dag dood gegaan zijn. Dit is pas echt twijffel en verwarring zaaien. Daar is de onzorgvuldigheid van Pieter Omtzicht kinderspel bij. Onderstaand nogmaals de beelden. Omdat ze zo goed weergeven wat voor een “helden” deze agenten, en hoe “vakkundig” ze zijn…. Beelden via Krapuul.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our polices, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.