Your 2 hourly digest for Animals Today

Oude Media Nieuwe Media
Animals Today
Nieuws, dierenwelzijn en -rechten 

#GNvdD: Aangereden vossenjong met moeder herenigd

Jun 13th 2018, 18:00, by Redactie AnimalsToday.nl

Een vossenjong werd anderhalve week geleden aangereden bij Pevesney Bay, in Engeland. Wonder boven wonder herstelde ze beter dan verwacht en kon ze zondagavond weer worden vrijgelaten. Dit was een emotioneel moment voor de vrijwilligers, omdat de moeder haar jong opwachtte. Om 11 uur ’s avonds werd East Sussex Wildlife Rescue and Ambulance gebeld, omdat […]

Dit bericht #GNvdD: Aangereden vossenjong met moeder herenigd verscheen op Animals Today.

Vossen blijken de schoenendieven van Nagaokakyo

Jun 13th 2018, 17:00, by Redactie AnimalsToday.nl

Het was een raadsel waar de politie bij aan te pas moest komen. Want wie was of waren de schoenendieven van de Japanse wijk Nagaokakyo in groot-Kyoto? In totaal 40 paar schoenen waren al uit Nagaokakyo verdwenen en de politie besloot om op de loer te gaan liggen. Dat leverde een hoofdverdachte op: Rein de […]

Dit bericht Vossen blijken de schoenendieven van Nagaokakyo verscheen op Animals Today.

Hondenkeurmeester laat eigen honden achter in hete auto

Jun 13th 2018, 13:00, by Redactie AnimalsToday.nl

Een hondenkeurmeester aanwezig bij een evenement van de Duitse Pinscher-Schnauzer-Klub 1895 e.V. (PSK) heeft zijn eigen honden achtergelaten in een snikhete auto. Een van de drie dieren overleefde dat niet. De keurmeester kan op zoek naar een andere bezigheid. De Skyeterrier was al overleden toen de honden gevonden werden. Over de conditie van de andere […]

Dit bericht Hondenkeurmeester laat eigen honden achter in hete auto verscheen op Animals Today.

Afbouw dierproeven op apen prachtig, nu de rest

Jun 13th 2018, 11:00, by Redactie AnimalsToday.nl

Dat het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) in Rijswijk het aantal dierproeven met apen met 40 procent moet verminderen is natuurlijk geweldig nieuws. Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil het aantal proeven met apen terugdringen en heeft het BPRC per direct om geboortebeperking gevraagd in de kolonie bestemd voor dierproeven. Maar een […]

Dit bericht Afbouw dierproeven op apen prachtig, nu de rest verscheen op Animals Today.

Ebola enorme bedreiging voor gorilla’s in Congo

Jun 13th 2018, 09:00, by Redactie AnimalsToday.nl

De recente ebola-uitbraak in Democratische Republiek Congo vormt niet alleen voor mensen een dreiging. Ook voor mensapen, waaronder gorilla’s en chimpansees, is het levensbedreigend. Het ebolavirus is daarmee de zoveelste dreiging voor een diersoort die het al zo ontzettend zwaar te verduren heeft. Waarom vormt ebola ook een dreiging voor de gorilla? Vleermuizen zijn de […]

Dit bericht Ebola enorme bedreiging voor gorilla’s in Congo verscheen op Animals Today.

Woede over Cambodiaans echtpaar dat beschermde diersoorten eet

Jun 12th 2018, 13:00, by Redactie AnimalsToday.nl

Er is grote ophef ontstaan nadat een jonge vrouw uit Phnom Penh (Cambodja) video’s van zichzelf waarin zij dieren vilt, kookt en opeet op YouTube plaatste. En daar blijft het niet bij. De vrouw, Ah Lin Tuch, en haar man Phoun Raty kozen ervoor om voor hun gruwelijke kookshow op hun eigen YouTube-kanaal (Natural Life […]

Dit bericht Woede over Cambodiaans echtpaar dat beschermde diersoorten eet verscheen op Animals Today.

#GNvdD: Dolfijnen spelen met bultruggen

Jun 11th 2018, 18:00, by Redactie AnimalsToday.nl

Een drone legde in de Baai van Monterey voor de kust van Californië een heel bijzonder tafereel vast van een grote school dolfijnen die met een jonge bultrug speelt en surft op de golven die ze maakt. Een bootreis van Monterey Bay Whale Watch op 14 mei jl. om walvissen te spotten werd wel erg bijzonder, toen […]

Dit bericht #GNvdD: Dolfijnen spelen met bultruggen verscheen op Animals Today.

Weetjes: de gierzwaluw, een echte zomervogel

Jun 11th 2018, 17:00, by Redactie AnimalsToday.nl

Wie kent deze “zwaluwen”niet? In de zomer, in de warmte van stad en dorp, is het gieren van de gierzwaluw bijna niet te missen, maar zo snel als zij er ineens zijn, zijn de vogels ook weer verdwenen naar hun overwinteringsgebieden. Eind april wordt door de meeste vogelaars reikhalzend uitgekeken naar de gierzwaluw, maar als […]

Dit bericht Weetjes: de gierzwaluw, een echte zomervogel verscheen op Animals Today.

Het nadeel van beroemde huisdieren op Instagram

Jun 11th 2018, 13:00, by Redactie AnimalsToday.nl

Sociale media kennen een nieuwe hype. Op Instagram verschijnen steeds meer accounts die baasjes aanmaken voor hun huisdieren. En ze zijn razend populair. Het instagram-account @official_shelby is van een Perzische kat, en heeft met zijn 42,6.000 volgers net zoveel fans als een beroemdheid. In een pakje gehesen en met een hoedje op zit de kat […]

Dit bericht Het nadeel van beroemde huisdieren op Instagram verscheen op Animals Today.

Antoinette van de Water: Onderzoek naar mens-olifantconflicten en hoe deze situaties te verbeteren

Jun 11th 2018, 11:00, by Antoinette van de Water

Na een jarenlange studie is mijn onderzoek naar mens-olifantconflicten op 1 juni gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift PLOSONE. In dit artikel worden de conflicten tussen mens en olifant in Thailand uitgelegd aan de hand van de oorzaken en tevens de methodes om de situatie te verbeteren. Het artikel kwam tot stand in samenwerking met dr. Kevin […]

Dit bericht Antoinette van de Water: Onderzoek naar mens-olifantconflicten en hoe deze situaties te verbeteren verscheen op Animals Today.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.


Geef een reactie