Your 2 hourly digest for Novini.nl

Oude Media Nieuwe Media
Novini.nl
Over (inter)nationale politieke gebeurtenissen 

Duitse Groenen kunnen niet wachten om te regeren. Maar met wie?

Aug 18th 2018, 09:08, by Wolter Berends

Jarenlang golden in Duitsland de Groenen als favoriete partner voor een coalitie onder leiding van de SPD. Nu zouden de krachtsverhoudingen wel eens kunnen veranderen. Bij de sociaaldemocraten neemt de nervositeit reeds toe. In recente peilingen liggen de Groenen bijna gelijk met de SPD. In de komende verkiezingen voor de landdagen van Hessen en Beieren […]

Oekraïne houdt opnieuw civiel Russisch schip vast

Aug 17th 2018, 15:02, by Stefan Beck

Opnieuw heeft de Oekraïense veiligheidsdienst een Russisch vrachtschip vastgezet, ditmaal in de haven van Cherson. Over de precieze reden bestaat onduidelijkheid. In de dagen na het incident heeft Rusland een marine-oefening aangekondigd waardoor een deel van de Zwarte Zee tijdelijk werd afgezet. Tegelijkertijd heeft Oekraïne aangekondigd militaire scenario’s te ontwikkelen voor de nabijgelegen Zee van […]

De deconfiture van Marine Le Pen

Aug 17th 2018, 09:44, by Jonathan van Tongeren

Marine Le Pen gold ooit als lichtend voorbeeld voor Europees rechts. Maar al maanden gaat het voor de Française bergafwaarts. Voor haar partij dreigt faillissement. Dit blijkt uit een brief aan de partijbasis. De Rassemblement National (voorheen Front National)  dreigt volgens het schrijven slachtoffer te worden van “politieke moord” en verantwoordelijk daarvoor is “een dictatuur […]

Reanimatie TTIP ten gunste van VS

Aug 16th 2018, 14:59, by Jonathan van Tongeren

Donald Trump is nog altijd meer zakenman dan politicus en gaat derhalve problemen ook persoonlijk en doelbewuster te lijf dan politici. Zo was het ‘akkoord’ van 26 juli tussen Trump en Juncker geen overeenkomst, maar een dictaat ten gunste van de VS en ten koste van Europa. De EU verplicht zich in de toekomst in […]

Beierse Landdag: Fiasco voor CSU, AfD maakt kans op een na grootste te worden

Aug 16th 2018, 07:28, by Redactie Buitenland

Twee maanden voor de verkiezingen voor de Beierse landdag kampt de regerende CSU met aanhoudend slechte resultaten in de peilingen. In alle peilingen sinds begin juli verkeren de christelijk-socialen onder de 40 procent, Forsa peilde onlangs zelfs de tot nu toe slechtste score met nog slechts 37 procent. Dat zou een verlies van meer dan […]

Nieuwe Spaanse regering zowel in Catalonië- als immigratiecrisis onsuccesvol

Aug 15th 2018, 18:29, by Jonathan van Tongeren

Toen op 1 juni de nieuwe Spaanse premier Pedro Sánchez mede door de Catalaanse separatisten en Baskische autonomisten in het ambt gekozen werd, geloofden velen getuige te zijn van een vastberaden nieuw begin voor de Spaanse politiek. Vooral de destijds nog in Duitsland vastzittende voormalige Catalaanse regiopresident Carles Puigdemont, die vanwege het door Madrid verboden […]

De regenboogvlag: symbool van een totalitair systeem

Aug 14th 2018, 16:30, by Gerard Koning

In het tweede deel van de filmtrilogie God’s Not Dead moet een geschiedenisdocente zich voor een rechter verantwoorden omdat ze een vraag over geweldloos verzet beantwoordde met een verwijzing naar de bijbel. Het bestuur van de Martin Luther King-school – veelzeggend zonder ds. in de naam! – zette de onderwijzeres op non-actief en nadat zij […]

Oostenrijk wil Zuid-Tirolers staatsburgerschap verlenen, Rome biedt weerstand

Aug 14th 2018, 09:58, by Jonathan van Tongeren

De Oostenrijkse regering wil Zuid-Tirolers de mogelijkheid geven om eenvoudig het Oostenrijkse staatsburgerschap te verkrijgen. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Enzo Moavero Milanesi houdt dat voor een “meer dan vijandige daad”. Nadat in Oostenrijk een wetsontwerp voor een tweede staatsburgerschap voor Zuid-Tirolers, afgezien van wat details, gereed gekomen was, had René Pollitzer, Oostenrijkse ambassadeur […]

Turkije wil zich eigen aardolie verschaffen

Aug 13th 2018, 14:56, by Jonathan van Tongeren

Een van de economische zwakke plekken van Turkije is de afhankelijkheid van aardolie-import. Het land zoekt dan ook naarstig naar nieuwe aardolievelden, onder andere in de oostelijke Middellandse Zee. Tegen deze achtergrond wordt de Turkse marine al enige tijd offensiever uitgerust, om bijvoorbeeld aanspraken te kunnen doen gelden op diverse onbewoonde eilandjes in de Egeïsche […]

Boeken over Syrië

Aug 13th 2018, 09:17, by Willy Van Damme

Men zegt wel eens dat de oorlog in Syrië het moorddadigste conflict is sinds de Tweede Wereldoorlog, maar dat klopt natuurlijk niet. Er was immers nog de feitelijk van 1941 tot 1989 durende oorlog in het vroegere Franse Indochina met Vietnam, Cambodja en Laos. Vele miljoenen mensenlevens raakten hier verwoest. En dus mag Syrië deze […]

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com. By using Blogtrottr, you agree to our policies, terms and conditions.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions.


Geef een reactie